fbpx
Сьогодні
11:44 01 Тра 2019

Дружина Зеленського купила пентхаус у Криму за половину вартості, - Reuters

Дружина новообраного президента України Володимира Зеленського Олена у 2013 році купила елітну квартиру в Лівадії менш ніж за половину ринкової вартості в екс-нардепа, олігарха Олександра Буряка.

Про це пише у середу агентство Reuters.

Зазначається, що трикімнатний пентхауз у житловому комплексі "Імператор" у Лівадії (біля Ялти в окупованому Криму) по сусідству з Лівадійським палацом на узбережжі Чорного моря Зеленська купила у квітні 2013 року за 163 893 доларів.

Про це свідчить декларація про доходи її чоловіка Володимира Зеленського та український реєстр прав на нерухоме майно.

Таким чином, вона придбала квартиру за ціною близько 1263 долари за квадратний метр.

Агентство зазначає, що у 2012 році, згідно з даними сайту нерухомості domik.ua, квартири в ЖК "Імператор" продавалися за ціною від 3500 до 4000 доларів за квадратний метр.

На іншому сайті, indoor-estate.ru, квартири в цьому будинку у 2012 році продавалися мінімум по 2800 долари за квадратний метр.

"Кримський агент із нерухомості на умовах анонімності підтвердив, що квартири, порівнянні з квартирами в ЖК "Імператор", зазвичай продавалися в 2013 році за ціною від 2500 до 3000 доларів за квадратний метр, але ціна могла доходити й до 5000 доларів за метр", – йдеться в матеріалі.

У реєстрі прав на нерухоме майно Зеленська вказана чинним власником пентхаузу в Лівадії.  

"Ця квартира була виставлена на продаж у квітні агентством нерухомості "Причал 82″ за ціною 790 668 доларів, тобто за ціною, вчетверо більшою за ту, яку було заплачено 2013 року, або по 5 195 доларів за квадратний метр", – пише Reuters.

Агентство не змогло з'ясувати, чому квартиру 2013 року продали за ціною, значно нижчою за ринкову.

Зазначається, що ані Зеленський, ані його дружина не відповіли на прохання про коментар. Олександр Буряк, який продав квартиру, по телефону відмовив агентству в коментарі з цього приводу та не відповів на письмові питання.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: