fbpx
Сьогодні
16:24 01 Тра 2019

Біля Грибовицького сміттєзвалища збудують біогазову станцію

Фото filigran.com.ua

Біля полігону твердих побутових відходів у Грибовичах (Львівська область) виділили земельну ділянку площею 0,06 га для зведення станції з дегазації Грибовицького сміттєзвалища.

За відповідну ухвалу проголосувало 40 депутатів депутати Львівської міської ради 25 квітня, передає Zaxid.net.

Біогазову станцію встановить фірма "Кліар Енерджі", попередньо під'єднавши додаткові електричні мережі на полігоні (250 кВт/год), а також збудувавши та під'єднавши трансформаторну підстанцію.

Компанія також зобов'язалася сплатити по 1 млн грн інвестиційних внесків у розвиток соціально-економічної інфраструктури Грибовицької та Малеховської сільських рад.

Повноцінну дегазацію полігону планують розпочати влітку.

"Місто буде отримувати частину доходів цього підприємства у вигляді відрахування у сумі 12% від обороту, – розповів директор ЛКП "Зелене місто" Вадим Ноздря. – В кінці минулого року ЛКП "Збиранка" та ЛКП "Зелене місто" отримали передоплату у розмірі 30% від планових надходжень у 2019 році".

З компанією "Кліар Енерджі" підписали угоди на проведення дегазації сміттєзвалища декілька великих українських міст, зокрема Кременчук, Івано-Франківськ, Тернопіль, Луцьк.

Згідно із даними бізнес-платформи YouControl, директором компанії "Кліар Енерджі"є колишній (2013-2014 рр.) голова Бориспільскої РДА Андрій Гріненко, який також є одним із власників компанії. Разом із Гріненком цією фірмою володіють власники кількох фармацевтичних компаній Петро Багрій та Михайло Кучірка. Ще 10% компанії належить київській фірмі "Овамо Кепітал".

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: