fbpx
Сьогодні
09:37 30 Кві 2019

Сербія та Косово проведуть переговори

Ліворуч: президент Сербії Олександр Вучич. Праворуч: президент самопроголошеної республіки Косово Хашима Тачі

Президенти Сербії та Косова зустрінуться в липні у Парижі задля переговорів щодо врегулювання тривалого конфлікту між двома країнами.

Про це повідомляє DW.

Белград та Приштина домовилися про подальші переговори щодо врегулювання суперечки між двома країнами. Про це під час саміту, який відбувся в Берліні в понеділок, 29 квітня, повідомили президент Косова Хашим Тачі та президент Сербії Александар Вучич, передає агенція AFP. Вони вирішили зустрітися в липні в Парижі.

Белград та Приштина "просувають уперед їхні зусилля з реалізації наявних угод". Окрім того, обидві країни готові до "конструктивного діалогу" за посередництва країн Євросоюзу задля досягнення рішення. 

Сербія заперечує незалежність Косова. Напруження між двома країнами почало зростати минулого року. 21 листопада Приштина запровадила 100-відсоткові мита на товари із Сербії, пояснивши це "агресивністю" Белграда. Перед цим Косово на змогло стати членом Інтерполу, і Приштина звинуватила саме Белград в зриві надання Косову членства в цій міжнародній організації. Косовський прем'єр-міністр Рамуш Харадінай попередив, що Приштина не скасує 100-відсоткові митні збори на сербські товари, допоки уряд Сербії "не визнає Косово незалежною та суверенною державою". У відповідь Вучич наголосив, що скасування зборів є умовою будь-якого подальшого діалогу.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: