fbpx
Сьогодні
17:55 29 Кві 2019

Нападник на одеського активіста Стерненка перебуває в Німеччині

Одеський активіст та юрист Сергій Стерненко заявив, що Олександр Ісайкул, виконавець третього замаху на нього, знаходиться у Німеччині.

Раніше Стерненко повідомляв, що нападник на нього втік з України.

Ісайкул О. О. покинув територію України 17 березня 2019 року через КПП "Маяки" в Одеській області. Рухався він самостійно на автомобілі з іноземною реєстрацією Mercedes н. з. XKX802 на територію республіки Молдова.

Стерненко зазначає, що по Ісайкулу не було жодних індексів/орієнтувань, тому кордон він перетнув безперешкодно.

"Орієнтовно на початку квітня Ісайкула помітили на території Німеччини, куди він прибув, рухаючись на автомобілі з Молдови. В Україну він не повернувся. В розшук СБУ його також не оголошує", – пише активіст.

Стерненко також нагадав, що третій напад на нього відбувся 24 травня 2018 року в Одесі. У ході його самооборони обидва нападника отримали поранення. Один з них загинув на місці, інший – втік, але згодом був затриманий поліцією. Пізніше йому надали статус потерпілого і державну охорону. Активісту поліція мені в охороні відмовила.

"Слідство вела спочатку одеська нацполіція, потім ГСУ НП України, а зараз провадження щодо нападів перебувають в ГСУ СБ України. Нікому не повідомлено про підозру", – констатує активіст.

Зазначимо, що Стерненко входить до так званого «Списку Гандзюк" – переліку 55 найбільш жорстоких нападів та вбивств громадських активістів в Україні з початку 2017 року.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: