fbpx
Сьогодні
09:31 28 Кві 2019

"Відродження СРСР": в ООН прокоментували заяву Путіна щодо паспортизації ОРДЛО

Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко прокоментував заяву президента РФ Володимира Путіна про можливість спрощення умов видачі російських паспортів для всіх українців.

Український постпред в ООН порівняв бажання Путіна видавати паспорти РФ українцям із твором британського письменника Джорджа Оруелла 1984.

"Божевільне дійство за Оруеллом триває. Черговий намір засіяти вже всю Україну російськими паспортами. Далі піде відродження СРСР? А Рада Безпеки ООН і далі терпляче чекатиме, "закликаючи всі сторони"?", – написав Єльченко у своєму Twitter.

Нагадаємо, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Повідомлялося, що Україна звернулася до Радбезу ООН через російські паспорти для жителів ОРДЛО.

Порошенко заявив, що незаконна видача паспортів РФ жителям ОРДЛО – спроба легітимізувати військову присутність там.

Турчинов вважає, що Путін створює привід застосувати армію проти України.

Зазначимо, що у команді Зеленського заявили, що видачею паспортів РФ в ОРДЛО Росія визнала свою відповідальність як держави-окупанта.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: