fbpx
Сьогодні
10:05 28 Кві 2019

Вчені створили порошковий шампунь, зручний для подорожей

Компанія OWA Haircare готується познайомити споживачів із порошковим шампунем — «засобом майбутнього» для догляду за волоссям.

Про це передає epochtimes.com.ua.

Якщо ви колись збиралися у дорогу, безперечно стикалися з незручностями, пов'язаними з перенесенням численних важких пляшок з шампунями. Зазвичай засоби для догляду за волоссям на 80% складаються з води. Уявіть, наскільки легшою стане пляшечка, якщо видалити воду?

Кейлі Бредт не тільки уявила це, але й пішла ще далі. Вона розробила порошковий шампунь, який можна перетворити на звичайний усього лише за декілька секунд, просто змішавши його з водою.

«Мене завжди цікавили екологічність і світ косметики. Окрім того, я маю багатий досвід у сфері різних розробок. Саме це і підштовхнуло мене, зібравши усі творчі здібності, підкріплені пристрастю до науки і екологічного розвитку, створити свою компанію. Усе почалося зі стартапа в Лос-Анджелесі. Тоді мені доводилося багато подорожувати. Мої засоби для волосся займали багато місця, а закінчувалися дуже швидко, і я почала шукати альтернативи рідким шампуням. Виявилося, що більшість засобів зроблені з води або інших розчинників», — розповідає Кейлі Бредт.

Так вона створила компанію OWA, яка нещодавно отримала фінансування від венчурного фонду Precursor Ventures для запуску інноваційного порошкового шампуню. Фонд пов'язаний із Рочестерським технологічним інститутом, де Бредт отримала ступінь бакалавра і магістра.

Moondust Hair Wash — перший засіб від OWA для догляду за волоссям. Цей шампунь містить рослинні та мінеральні компоненти і не містить інгредієнтів тваринного походження. Також у ньому немає сульфатів, парабенів, штучних барвників, силіконів та, найголовніше, води.

Шампунь призначений для чоловіків і жінок — для частого або щоденного використання.

Під час створення засобу враховувався вплив його інгредієнтів на довкілля: у каналізацію вимивається щонайменша кількість хімічних речовин. Окрім того, упаковку можна переробити, вона є біорозкладаною.

OWA Haircare готує до випуску колекцію Moondust, у яку входять шампунь із фірмовим ароматом і шампунь без запаху.

«Спочатку ми планували тільки варіант з ароматизаторами, але потім усвідомили важливість відсутності ароматизаторів у шампуні для вагітних жінок і мам маленьких дітей. Серед товарів для подорожей шампуні без запаху зустрічаються досить рідко, і цю прогалину на ринку може заповнити OWA Haircare», — говорить Кейлі Бредт.

Використовувати засіб для миття волосся Moondust дуже просто: достатньо насипати порошкоподібний шампунь на долоню, додати трохи води, розтерти і нанести на волосся, щоб створити густу піну.

На додаток до порошкоподібного шампуню і кондиціонеру, OWA також розробила безводну маску для волосся і лосьйон для укладання — усе також у порошкоподібної формі. За словами Кейлі Бредт, продукція «здійснює найменший вплив на навколишнє середовище не лише завдяки упаковці, але й через те, що вона містить тільки інноваційні натуральні інгредієнти».

Очікується, що колекція Moondust Hair Wash скоро стане доступною для покупки за ціною приблизно $27.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: