fbpx
Сьогодні
18:51 28 Кві 2019

Байден є найвірогіднішим кандидатом в президенти США від демократів, його виборча кампанія вже б'є рекорди

Колишній віце-президент США Джо Байден користується найбільшою підтримкою членів Демократичної партії і прихильників демократів.

Про це свідчать результати опитування, проведеного виданням The Washington Post спільно з телеканалом АВС.

Так, на підтримку Байдена виступають 17% демократів і їхніх прихильників, друге місце з 11% займає Берні Сандерс. На підтримку ряду інших демократів висловилися п'ять і менше відсотків опитаних.

Лідерство цих двох претендентів не дивує, оскільки їх імена найбільш впізнавані зі списку майже 20 демократів, які заявили про президентські амбіції на виборах 2020 року.

Телефонне опитування проводилося в період з 22 по 25 квітня англійською та іспанською мовами. У ньому взяв участь 1001 дорослий американець. Ступінь погрішності в даному опитуванні становить 3,5 процентних пункти.

Раніше повідомлялося, що 76-річний Джо Байден вирішив висунути свою кандидатуру на виборах президента 2020 року.

Байден за першу добу після офіційного вступу в боротьбу за найвищу державну посаду в країні зібрав близько $6,3 млн доларів в якості доброчинних внесків на проведення виборчої кампанії, передає Huffington Post.

"Ми неймовірно радіємо з приводу тієї енергії та ентузіазму, які уся країна виявляє для Байдена", – заявила з цього приводу заступник головного менеджера його виборчої кампанії Кейт Бедінгфілд.

Гроші пожертвували приблизно 97 тис. фізичних або юридичних осіб, пише Wall Street Journal.

Таким чином, Байдену за обсягом зібраних коштів вдалося перевершити інших демократів, які заявили про намір претендувати на посаду президента США.

Наприклад, сенатору від американського штату Вермонт Берні Сандерсу за той самий час – тобто протягом першої доби збору внесків – вдалося залучити $5,9 млн, а колишньому конгресмену від штату Техас Бето О'Рурку – $6,1 млн.

Довідка. Джо Байден двічі був віце-президентом США при президенті Бараку Обамі, до цього чотири десятиліття працював сенатором від штату Делавер.

Свої кандидатури на пост президента США від Демократичної партії вже представили 18 демократів. 76-річний Байден – найбільш досвідчений політик у цій гонці.

Старт передвиборчій кампанії буде даний у лютому 2020 року. Вибори президента США заплановані на 3 листопада.

Нагадаємо, про свої плани балотуватися на виборах заявили вже 16 демократів, у тому числі сенатор від Вермонту, колишній кандидат у президенти на виборах 2016-го року Берні Сандерс, сенатор від Каліфорнії Камала Харріс, а також член палати представників від Каліфорнії, демократ Ерік Суолуелл.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: