fbpx
Сьогодні
15:18 25 Кві 2019

Окупаційний суд збільшив термін політв'язню Балуху

Підконтрольний Кремлю "Верховний суд" Криму ухвалив рішення, яке продовжує час перебування в колонії політв'язня Володимира Балуха.

Таке рішення "суддя" Любов Дяченко ухвалила 24 квітня, повідомляє Кримська правозахисна група.

Зазначається, що місцева "прокуратура" просила скасувати попередню постанову того ж "Верховного суду", яким Балуху врахували час його домашнього арешту як частину присудженого терміну в колонії.

Російські правоохоронці просили перерахувати термін ув'язнення і для цього передати справу на новий апеляційний розгляд.

Однак, за словами адвоката, "суддя" оголосила "абсолютно несподіване і таке, що суперечить російському законодавству, рішення".

"Вона ухвалила рішення про погіршення становища активіста, а саме, постановила не зараховувати час, проведений ним у СІЗО, як день за півтора", – кажуть правозахисники.

За їхніми словами, російське законодавство чітко говорить, що час тримання особи під вартою зараховується в строк позбавлення волі з розрахунку один день за півтора дня відбування покарання у виправній колонії загального режиму. 

"Суддя вирішила вважати цей термін як день за день, а значить, тим самим продовжуючи час знаходження в колонії. Більш того, суддя ухвалила це рішення, навіть не відправляючи справу в апеляцію, як того просив прокурор", – зазначають активісти.

Сам Балух брав участь у засіданні "суду" відеозв'язком.

За словами захисника, він виглядав дуже виснаженим і був вкрай обурений рішенням.

Мотивація "суду" буде зрозуміла, коли адвокат отримає на руки рішення.

Правозахисники називають його грубою помилкою. Якщо її не виправлять, захист оскаржуватиме рішення.

Нагадаємо, ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію: через прапор України, який майорів на подвір'ї його дому.

Правозахисний центр "Меморіал" визнав Володимира Балуха політичним в'язнем.
У січні 2018 року його засудили до 3 років і 5 місяців.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: