fbpx
Сьогодні
21:29 25 Кві 2019

Критика та надія: в МЗС Угорщини прокоментували український "мовний закон"

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто назвав неприйнятним ухвалений у четвер Верховною радою закон про мову.

Про це повідомляє Hirado.

Сійярто наголосив, що український закон про мову порушує права угорської меншини і відображає бачення президента Петра Порошенка, який, за словами угорського міністра, просував анти угорську політику.

"Однак українські виборці переважною більшістю вибрали іншого президента, Володимира Зеленського, і покінчили з ерою Порошенка" – сказав Сійярто.

"Ми сподіваємося, що на основі взаємної поваги і бажання знайти рішення ми зможемо прояснити ситуацію з законами, що зачіпають права угорської громади, з новим, обраним переважною більшістю президентом", – заявив міністр.

За його словами, перші заяви обраного українського президента дають привід для надії.

"Наша мета повернути дружбу між Угорщиною і Україною , і результати останніх президентських виборів в Україні дають нам деяку надію", – сказав Петер Сійярто.

Нагадаємо, сьогодні, 25 квітня Верховна Рада схвалила в другому читанні "мовний закон" – законопроект "Про функціонування української мови як державної". Закон підтримали 278 нардепів.

Введення штрафів за порушення мовного закону відклали на 3 роки.

Пізніше, стала відома позиція Зеленського щодо закону про мову.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: