fbpx
Сьогодні
20:37 24 Кві 2019

Вже в 16-й раз: суд продовжив арешт Єфремова ще на 2 місяці

Старобільський районний суд Луганської області продовжив утримання під вартою Олександра Єфремова до 22 червня

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у Facebook.

Обвинувачованому Олександру Єфремову продовжили запобіжний захід (тримання під вартою) до 22 червня 2019 року включно, написала вона.

Це вже 16-ий раз, коли суд продовжив на два місяці перебування під вартою колишньому керівнику фракції Партії регіонів, екс-очільнику Луганщини Олександру Єфремову.

Нагадаємо, у 1998-2005 роках Єфремов очолював Луганську облдержадміністрацію. Після цього його було обрано народним депутатом від Партії регіонів, проте він зберіг свій вплив на ситуацію в області.

Після подій початку 2014 року прокуратура висунула йому звинувачення в організації захоплення будівлі Луганської ОДА (ч. 3 ст. 27, ст. 341 КК України), пособництві в захопленні управління СБУ в Луганській області (ч. 5 ст. 27, ст. 341 КК України); умисних діях з метою зміни меж території та держ кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією, вчинені представником влади за попередньою змовою групою осіб, що призвели до тяжких наслідків (ч. 3 ст. 110 КК України); організаційному та іншому сприянні створення та діяльності терористичної організації "ЛНР" (ч. 1 ст. 258-3 КК України) та державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

Також Єфремов вивів декілька мільйонів доларів на рахунки підконтрольних йому компаній, зареєстрованих за кордоном.

Олександра Єфремова затримали 30 липня 2016 року в аеропорту "Бориспіль", звідки він, за даними ГПУ, намагався вилетіти до Відня. 13 січня 2017 року Єфремова із Києва конвоювали до Старобільська, де він перебуває під арештом.

31 серпня 2017 року екс-начальник міліції Луганщини Володимир Гуславський розповів, як Єфремов збирав бойовиків та готував "референдум" про утворення фейкової держави "ЛНР".

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: