fbpx
Сьогодні
20:48 24 Кві 2019

Видачею паспортів жителям ОРДЛО Росія вирішила допомогти Зеленському зайняти антиросійську позицію, - Казанський

Росія вирішила видавати паспорти жителям ОРДЛО за спрощеною процедурою. Це фактично робить виконання Мінських угод і реінтеграцію цих територій в Україні неможливою. ОРДЛО остаточно перетворюється в Придністров'ї чи Абхазії.

Про це пише журналіст і блогер Денис Казанський.

"Крок відверто недружній, спрямований на загострення ситуації. Ось і всі розмови про потепління відносин після зміни влади і "налагодженні діалогу з новим керівництвом України". Росія йде на загострення в односторонньому порядку, без будь-якого видимого приводу, в той момент, коли всі очікували якоїсь нової фази діалогу", – зазначає журналіст.

"Не розумію, навіщо це було зроблено саме зараз. Але виглядає все так, як ніби керівництво Росії з самого початку вирішив спалити мости і допомогти Зеленському зайняти антиросійську позицію. Може, це й на краще. Раніше я вже писав, що ніхто не зробив більше, для розриву російсько-українських зв'язків, ніж Кремль. Це політику Москва продовжує вести і далі. І раз так, іншого шляху, крім "геть від Москви" не залишається, навіть якщо комусь і хотілося вибрати інший шлях", – підкреслив Казанський.

Нагадаємо, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Зазначимо, що у команді Зеленського заявили, що видачею паспортів РФ в ОРДЛО Росія визнала свою відповідальність як держави-окупанта.

Раніше повідомлялося, що Україна звернулася до Радбезу ООН через російські паспорти для жителів ОРДЛО.

Порошенко заявив, що незаконна видача паспортів РФ жителям ОРДЛО – спроба легітимізувати військову присутність там.

Турчинов вважає, що Путін створює привід застосувати армію проти України.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: