fbpx
Сьогодні
21:01 24 Кві 2019

Під Кабміном пройшов мітинг за права переселенців і ветеранів АТО

Фото: v-variant.com.ua

Сьогодні перед будівлею Кабміну пройшов мітинг за права тимчасово вимушених переселенців, АТОвців і інших постраждалих внаслідок війни, а також прийняття комплексної програми щодо забезпечення переселенців житлом.

Про це повідомляє "Восточный вариант".

Організатори мітингу заявляють, що закон не може бути декларативним і держава повинна виконати обіцянки, дані своїм громадянам.

мітинг за права переселенців і ветеранів АТО

Фото: v-variant.com.ua

Глава "Луганської правозахисної групи" Наталія Целовальніченко розповідає: "Наша організація підтримує захист прав внутрішньо переміщених осіб та інших потерпілих від збройного конфлікту. Наша основна мета, наше головне завдання – домогтися прийняття спеціального закону про відшкодування шкоди заподіяної всім постраждалим від війни. Це і воїни АТО, це їх сім'ї, це люди, які проживають на лінії розмежування, ті, у кого загинули близькі, зруйновано майно, це все громади України, які постраждали, це громадяни, які протягом вже майже п'яти років платять державі необхідні кошти для того, що б захистити український народ і територіальну цілісність України".

За пропозицією організаторів мітингу повинен бути сформований спеціальний фонд відшкодування такого збитку, який повинен наповнюватися за рахунок державного бюджету і платників податків, а саме за рахунок коштів держави-агресора, санкцій проти агресора, за рахунок цільової міжнародної допомоги, для того, щоб кожна людина, яка постраждала, або вимушений переселенець отримав справедливу сатисфакцію.

мітинг за права переселенців і ветеранів АТО

мітинг за права переселенців і ветеранів АТО

Після закінчення мітингу представників від мітингувальників за дорученням прем'єр-міністра Володимира Гройсмана запросили на зустріч з міністром Мінветеранов Іриною Фриз. Там прийняли рішення про проведенні 6 травня круглого столу з вирішення питань тимчасово переміщених осіб і ветеранів АТО.

"Ми за те, що б був створений реєстр постраждалих від збройного конфлікту і Україна отримала сильний правової важіль міжнародного впливу проти держави-агресора", – говорить Целовальніченко.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: