fbpx
Сьогодні
11:41 24 Кві 2019

Кризи пального в Україні не буде, - Нафтогазова асоціація

Ринок нафтопродуктів України достатньо диверсифікований: із 2017 року паливо в Україну надходить більш як із 10 країн.

Про це заявили у Нафтогазовій асоціації України.

"Ступінь диверсифікації ринку України перевищує рівень багатьох європейських держав. З 2017 року паливо в Україну надходить більш ніж з 10 країн з використанням всіляких логістичних схем – морської, залізничної, автомобільної та трубопровідної, що дозволяє в стислі терміни організувати будь-які поставки", – зазначили експерти ринку. 

В асоціації проаналізували зміни до постанови РФ від 18 квітня 2019 року № 460-25, яка змінює режим поставки палива до України.

"Згідно з даним документом, з 1 червня 2019 року імпорт дизельного палива, бензинів і скрапленого газу в Україну буде здійснюватися на підставі дозволів Мінекономрозвитку РФ. В документі не йдеться, що обсяги палива будуть якимось чином обмежені. Якщо компанії-постачальники палива своєчасно отримають дозволи, ситуація на ринку нафтопродуктів України залишиться незмінною", – наголосили в асоціації.

На сьогодні критерії і правила, за якими будуть видавати такі дозволи поки що не оприлюднені.

"У разі затримки видачі дозволів компаніям-постачальникам палива, ринок України швидко переорієнтовується на поставки з інших країн: Білорусі, Польщі, Румунії, Угорщини та інших. В такому разі можливі незначні коливання вартості палива в зв'язку зі зміною логістичних маршрутів поставок", – додали у НАУ.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: