fbpx
Сьогодні
11:13 23 Кві 2019

Білорусь зупинила експорт світлих нафтопродуктів в Україну

Білорусь вимушено призупинила експорт світлих нафтопродуктів в Україну, Польщу і країни Балтії через надходження неякісної російської нафти.

Про це повідомив заступник гендиректора "Білоруської нафтової компанії" Сергій Гриб журналістам у вівторок в Мінську, передає "Інтерфакс-Україна".

"Припинено постачання світлих нафтопродуктів – бензинів і дизпалива в Україну, Балтію і Польщу", – сказав Гриб, коментуючи наслідки скорочення обсягів нафтопереробки на білоруських НПЗ через надходження неякісної нафти з РФ.

"На поточний момент контрактні зобов'язання припинені до моменту вирішення питання з російською нафтою", – додав Гриб.

За його словами, "експорт із Білорусі темних нафтопродуктів (мазути, бітуми тощо – ЕП) збережено в повному обсязі у зв'язку з відсутністю їх споживання на внутрішньому ринку".

Наразі, повідомив Гриб, білоруська сторона працює над тим, щоб "не з'явилися санкції з боку контрагентів (зовнішніх – ІФ)".

Він також зазначив, що Білорусь самостійно забезпечує потреби внутрішнього ринку з урахуванням прийнятого наприкінці минулого рішення Росії про заборону постачань нафтопродуктів у республіку та скорочення обсягів переробки на НПЗ через неякісну нафту.

"Зниження (експорту – ЕП.) відбулося у зв'язку зі збільшенням постачань на внутрішній ринок", – сказав Гриб.

"Скорочення обсягів експорту відбувається для забезпечення потреб внутрішнього ринку нафтопродуктів", – додав заступник гендиректора БНК.

Перші повідомлення про неякісну нафту з нафтопроводу "Дружба" з'явилися 19 квітня від концерну "Білнафтохім".

Російська "Транснефть" визнала відхилення в якості, а Міненерго РФ заявило, що проблеми мають "технічний характер".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: