fbpx
Сьогодні
16:32 22 Кві 2019

В Європі вперше запустять арт-потяг, що об’єднає міста, людей і мистецтво

ГогольTrain — перший у Європі арт-потяг, що об'єднує міста, людей і мистецтво та є платформою для культурної мобільності.

26 квітня о 19:03 десять вагонів першого в Європі арт-потягу ГогольTrain вирушить із Києва до Маріуполя на фестиваль «Startup Гогольfest», що входить до списку 20 найкращих фестивалів Європи за рейтингом Europe for Festivals, Festivals for Europe.

Команда ГогольTrain закликає стати частиною великої пригоди та разом вирушити на фестиваль, який почнеться ще в потязі. Для цього активним та спраглим до української культури людям організатори арт-потягу пропонують путівки (тут).

ГогольTrain

"Саме для того щоб покласти початок новий етап культурної мобільності в Україні команда ГогольTrain разом з Міністерством інфраструктури України та Укрзалізницею створила перший в Україні арт-потяг «Київ-Маріуполь».

Ми хочемо перетворити потяг у простір вільний до будь-яких проявів мистецтва та перфомансів, що не порушують законодавство, не зашкодять іншим учасникам, їх майну та вагонам потягу. Все, що відбуватиметься в потязі — це вже найбільший, найсильніший рівень мистецтва." — розповідають організатори ГогольTrain.

На борту потягу об'єднаються музиканти, артисти, режисери, художники, митці, культурні, державні, громадські діячі та прості шукачі пригод, які хочуть причаститися до мистецтва. Взаємодія протягом 13 годин поїздки об'єднає та налагодить діалоги між людьми, які б ймовірно ніколи не перетнулись у повсякденному житті.

Тизер ГОГОЛЬTRAIN 2019

Перший в Європі арт-потяг ГОГОЛЬTRAIN вже 26 квітня відправиться у легендарну подорож з Києва у Маріуполь, аби на пару днів зависнути там на фестивалі сучасного мистецтва Startup Гогольfest.- читай більше у івенті та підписуйся – ГогольTrain- забирай путівки на сайті www.gogoltrain.art- 21.04 приходь на препаті ГогольTrain – How to Gogol | preparty meetup- з усіх питань просто пиши Bodya YaremchukЛаскаво просимо на борт!Відео – Stepan KulynaМузика – Ludwig van BeethovenАктори – Vladislav Gogol, Семён Кислый, Sonya Bascakova, Igor Dymov, Karina Doroshenko, Kostul Zlo, Julian Myaus.Маски – Anton Shtompel та Sasha Sport.‪#‎ГогольТрейн‬

Posted by ГОГОЛЬFEST on Thursday, April 18, 2019

Минулого року команда вже подорожувала до Маріуполя на фестиваль, домовившись з Укрзалізницею про два додаткові вагони з Києва. А вже цього року фестивальники замахнулись на цілий потяг.

У 5 плацкартах, 3 купе та 2 вагонах-ресторанах, один з яких відведений як сцена для нового покоління музикантів (Sheetel, Мало, Nestor), а інший під ретро-бар буде творитися історія нової української культури.

Ззовні потяг буде розфарбований провідними українськими художниками, а саме: Sestry Feldman, ColoTeam, EAZYWAY emp, We bad, OneCru, Andrew Nikolnik, СHZZ.

Арт-потяг ГогольTrain – найкраща можливість зробити свій внесок у побудову культурних зв'язки та провести вихідні та свята у подорожі за спогляданням сучасної української культури на Азовському узбережжі.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: