fbpx
Сьогодні
16:04 22 Кві 2019

У Зеленського анонсували гучні "посадки" в оборонній сфері

Всі, хто був задіяний в корупційних схемах в "оборонці", а також винний в здачі Криму і кривавих епизодах війни на Донбасі – будуть притягнуті до відповідальності.

Про це заявив експерт з питань нацбезпеки і оборони в команді Зеленського Іван Апаршин у своєму блозі на OBOZREVATEL.

Зазначається, що бюджет міністерства оборони буде максимально відкритий для громадськості.

"Кожна людина матиме можливість проконтролювати кожну копійку, ефективність використання і доведення її до солдата. Ми не збираємося продовжувати практику приховування видатків на якісь закриті програми і незрозумілі нікому проекти", – зазначив експерт.

За словами Апаршина, державне оборонне замовлення буде максимально у відкритому доступі: умови для всіх будуть рівні – що для державного бізнесу, що для приватного. Армія отримає надсучасну високотехнологічну зброю, а державне оборонне замовлення стане стимулом розвитку фундаментальної науки та проривних технологій.

"Укроборонпром" буде реформований. Ніхто більше не зароблятиме на крові. Він буде позбавлений повноважень щодо формування військово-технічної політики", – зазначив представник Зеленського.

Апаршин підкреслив, що сили безпеки та оборони продовжать інтенсивну співпрацю з НАТО та відповідними структурами Європейського Союзу. Україна й надалі прийматиме участь у можливих спільних операціях і заходах, які закладені у щорічну Національну програму співробітництва "Україна – НАТО".

"Можу абсолютно точно запевнити: всі, хто якимось чином причетний до численних напівкримінальних схем щодо паливно-мастильних матеріалів, порушень в системі забезпечення ЗСУ – не уникнуть відповідальності. Документи по всіх цих посадовцях будуть передані до прокуратури для прийняття рішення. Очевидно: посадки будуть", – наголосив він.

Апаршин що найближчим часом буде оприлюднено правду стосовно Іловайська, Дебальцевого, початку війни у 2014 році та стосовно захоплення Криму.

"Ніхто не збирається нічого ні від кого ховати. І посадові особи, які ухвалювали рішення чи бездіяли там, де треба було діяти – будуть притягнуті до відповідальності", – наголосив Апаршин.

Він зазначив, що армія в Україні буде професійною та добровільною, підсилена постійно діючим резервом та системою територіальної оборони. До керівництва армією залучать бойових офіцерів, які націлені на перемогу та здатні зберегти життя солдата.

Апаршин повідомив, що держава забезпечить достойне життя військовослужбовця і у час, коли він служить, і тоді, коли він вже звільнений у запас або у відставку. Службове побутове житло – у найкоротші строки.

Представник Зеленського наголосив, що військовослужбовці отримають соціальний пакет, куди входить медичне страхування, можливість навчання у вищих військових навчальних закладах, підтримка сімей військовослужбовців, тощо.

Окремо експерт зупинився на добровольцях, які брали участь у відсічі агресії РФ і до цього часу ще не отримали посвідчення УБД.

"По кожному персонально буде вивчено стан його справ і прийняте рішення. Персонально. Ми вже думаємо над цим питанням – із залученням добровольців", – наголосив він.

Нагадаємо, за результатами Національного екзит-полу Володимир Зеленський набирає 73,2% голосів.

Порошенко визнав свою поразку, але з політики йти не збирається.

Зазначимо, явка у другому турі президентських виборів склала 62,8%.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: