fbpx
Сьогодні
08:03 22 Кві 2019

Саакашвілі вже подав клопотання про скасування заборони на в'їзд до України

Екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі заявив, що звернувся до уповноважених органів влади в Україні з проханням зняти обмеження на його в'їзд.

Про це Саакашвілі заявив в ефірі програми "Теперішній час".

"Я звернувся з офіційним листом до міністра внутрішніх справ, голови прикордонних військ (Держприкордонслужби – ред.), та голови СБУ,  щоб вони скасували обмеження, які були введені щодо мене (заборона на в'їзд в Україну – ред.)", – заявив Саакашвілі.

"Я повинен мати право повернутися у свій будинок в Києві і я обов'язково так і зроблю", – додав він.

Саакашвілі також додав, що 21 квітня "народ України зробив електоральну революцію".

В ефірі телеканалу "Наш" (належить екс-кандидату у президенти Євгену Мураєву – ред.) Саакашвілі заявив, що у нього "вже є квиток" для візиту в Україну і він "хоче бути в Києві".

Нагадаємо, що 26 липня 2017 року президент Петро Порошенко своїм указом припинив українське громадянство Саакашвілі. 29 січня Верховний суд почав розглядати законність цього рішення. 12 лютого 2018 року прикордонники видворили екс-президента Грузії з України до Польщі в рамках процедури реадмісії.

Генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що Саакашвілі за гроші соратників екс-президента Віктора Януковича, зокрема Сергія Курченко, фінансував акції протесту для захоплення державної влади в Україні. У грудні 2017 року Саакашвілі затримали за підозрою у сприянні учасникам злочинної організації та сприянні злочинній діяльності. Йому було повідомлено про підозру.

21 березня було відновлено розслідування у кримінальному провадженні, яке вело Головне слідче управління СБУ в Києві та Київській області. Розслідування було припинено 6 березня 2018 року у зв'язку з необхідністю виконання процесуальних дій у межах міжнародного співробітництва. Відновлено розслідування у зв'язку з " потребою, яка з'явилася, в проведенні слідчих і процесуальних дій у кримінальному провадженні".

Нагадаємо, за результатами Національного екзит-полу Володимир Зеленський набирає 73,2% голосів.

Порошенко визнав свою поразку, але з політики йти не збирається.

Зазначимо, явка у другому турі президентських виборів склала 62,8%.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: