fbpx
Сьогодні
13:30 22 Кві 2019

Бекешкіна говорить, що вибори не об'єднали Україну

Директор Фонду Демократичні ініціативи Ірина Бекешкіна вважає, що висока підтримка кандидата Владимира Зеленского на виборах не свідчить про єднання країни.

Про це вона сказала в ефірі "Громадського".

"Я би сказала, що ні. Бо коли ми дивилися принаймні після першого туру склад виборців Зеленського – вони діляться. Вони діляться так, як ділиться країна. Насправді – це ілюзія об'єднання, це власне наслідок невизначеності. Кожен взагалі в Зеленського вкладає свої мрії, свої побажання", – сказала Бекешкіна.

Вона відзначила, що наразі серед виборців Зеленського 37% за членство в НАТО, 33% – за нейтральний статус і 6% за військовий союз з Росією.

"Тому я би не сказала, що це об'єднання стабільне і надійне. Хочу продовжити, що об'єднало країну оце "так далі жити не можна". Оце бажання – це певний вирок політичній системі, політичній еліті. Об'єднало, так би мовити, заперечення існуючого. А що стосується позитивної майбутньої програми, то тут скоріше Україна лишилась роз'єднаною", – сказала соціолог.

Вона також відзначила, що у другому турі люди значною мірою голосували проти Порошенка, а не за Зеленського.

"Кожен вкладає свій зміст у те, що він хоче. Але вже перші кроки (Зеленського в політиці – ред.) будуть ділити електорат", – підсумувала Бекешкіна.

Нагадаємо, за результатами Національного екзит-полу Володимир Зеленський набирає 73,2% голосів.

Порошенко визнав свою поразку, але з політики йти не збирається.

Зазначимо, явка у другому турі президентських виборів склала 62,8%.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: