fbpx
Сьогодні
09:48 20 Кві 2019

З 1 травня можна буде змінити оператора без зміни номера телефону

Послуга із перенесення абонентських номерів для користувачів мобільного зв'язку запрацює з 1 травня.

Про це йдеться у відповіді Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, на запит "Дзеркала тижня".

У Нацкомісії нагадали, що з 4 лютого по 30 квітня проходить дослідна експлуатація послуги перенесення абонентських номерів мобільними операторами спільно з держпідприємством "Український державний центр радіочастот".

"Наступним кроком є ​​впровадження перенесення абонентських номерів на телекомунікаційних мережах мобільного зв'язку з 1 травня", – сказано в документі.

Готовність до запуску послуги також підтвердили всі найбільші оператори мобільного зв'язку.

Як зазначає видання, впровадження послуги з перенесення номера в Україні відбувається на три роки пізніше затвердженого графіка і з запізненням на 20 років в порівнянні з іншими країнами.

У той же час, мобільні оператори при розгортанні 4G-мереж продовжують підвищувати тарифи і змушують абонентів платити все більше і більше. У цій ситуації можливість зміни оператора зі збереженням номера дозволить користувачам показати незгоду з політикою оператора і зможе опосередковано впливати на формування тарифів і надання послуг.

Зазначимо, що дату запуску послуги збереження номеру після переходу до іншого оператора неодноразово переносили.

До цього часу вважалося, що послуга стане доступною з лютого 2019 року.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: