fbpx
Сьогодні
11:53 20 Кві 2019

Щороку в океан потрапляє 8 тонн пластику, - дослідження

Фото PADI

Забруднення світових океанів пластиком щорічно обходиться суспільству у 2,5 млрд доларів шкоди.

Дослідження показали, що забруднення світових океанів пластиком щорічно обходиться суспільству в мільярди доларів в якості збитків та втрати ресурсів, повідомляє The Guardian.

Вчені попереджають, що соціально-економічна ціна збитків від пластикових відходів для світового співтовариства недооцінена.

Відзначається, що забруднення пластиком негативно позначається на рибному господарстві, аквакультурі, рекреаційній діяльності і глобальному благополуччі. Так, наприклад, через забруднення на 1-5% зменшується користь, яку люди можуть отримувати від океанів.

Згідно з дослідженням, опублікованим цього тижня в бюлетені щодо забруднення морського середовища, оцінка витрат, що випливають із втрати користі від океанів, яку також називають вартістю морської екосистеми, становить до 2,5 млрд доларів на рік.

Дослідження також показало, що пластикові відходи в середньому обходяться людству до 33 тисяч доларів за тонну, а щорічно у світові океани потрапляє близько 8 млн тонн пластику.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: