fbpx
Сьогодні
16:30 20 Кві 2019

Голові сільради на Луганщині повідомили про підозру в проведенні "референдуму" у 2014 році

Прокуратура Луганської області провела досудове розслідування, в ході якого встановили, що голова селищної ради разом з групою осіб організував "виборчу дільницю" для проведення так званого "референдуму" щодо підтримки "Акту про державну самостійність "Луганської народної республіки".

Про це пише Восточный вариант.

Прокурор Луганської області Володимир Янко 19 квітня 2019 повідомив про підозру голові Тепловської сільської ради Станично-Луганського району Луганської області у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (вчинення умисних дій, спрямованих на зміну меж території і державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, повторно за попередньою змовою групою осіб).

Напередодні проведення псевдореферендума підозрювана згідно відведеної їй ролі надала приміщення Тепловської сільської ради Станично-Луганського району Луганської області для проведення так званого "референдуму", видала столи для роботи "членів комісії", ящики і кабінки для голосування місцевих жителів.

Вранці 11 травня 2014 невідомі видали жінці "виборчі бюлетені" і списки виборців. Надалі голова сільради контролювала хід проведення незаконного "референдуму" та роботу "виборчої комісії". Після чого результати голосування передали представникам так званої "Центральної виборчій комісії Луганської народної республіки" для оголошення результатів "референдуму" з метою відокремлення території Луганської області від території України.

Досудове розслідування триває.

Зазначимо, санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: