fbpx
Сьогодні
10:50 20 Кві 2019

Архітектори і астрономи створили проект місячного поселення

Фото: SOM

Архітектурна компанія Skidmore, Owings & Merrill представила своє бачення "Місячного села", першого постійного поселення людей на поверхні Місяця.

Новий проект розроблений у співпраці з Європейським космічним агентством (ESA) і Массачусетським технологічним інститутом (MIT), повідомляє archdaily.com.

Як підкреслюють архітектори з SOM, Місячне Село засноване на принципах стійкості і самодостатності. У генеральному плані передбачається поселення на краю кратера Шеклтон поблизу південного полюса Місяця, в якому зберігається майже безперервне денне світло протягом усього місячного року.

Кілька критичних інфраструктурних компонентів і придатних для житла структур дозволять Селу використовувати сонячне світло для отримання енергії, проводити експерименти і виробляти їжу з природних ресурсів Місяця. Вода з районів на Південному полюсі буде добуватися для створення повітря і ракетного палива.

Структури, що складаються з трьох-чотирьох поверхів, будуть містити робочі місця, житлові приміщення, а також системи екологічного контролю та життєзабезпечення. Стійкість до екстремальних температур, метеоритів і пилу підвищується за рахунок захищеної оболонки на основі реголіту.

"Проект являє собою зовсім новий виклик в області архітектурного дизайну. Місячне Село має бути здатним підтримувати людське життя в незаселених умовах. Ми повинні розглянути проблеми, про які ніхто не подумає на Землі, такі як радіаційний захист, перепади тиску і те, як забезпечити повітря для дихання", – відзначає представник команди архітекторів, Колін Кооп з Skidmore, Owings & Merrill.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: