fbpx
Сьогодні
16:41 19 Кві 2019

У Франції запустили "сонячний" навіс на парковці

Франція слідує міжнародній тенденції встановлювати сонячні панелі над майданчиками для парковки.

Бюджет проекту у французькому місті Корба склав 19,1 млн євро, а його реалізація – п'ять місяців, повідомляє РV-magazine.

Для цієї сонячної електростанції потужністю 16,3 МВт діє пільговий тариф в 0,102 євро/кВт-год. Конструкція загалом займає площу 12,5 га і є найбільшим у Франції подібним проектом.

«Автопарки з сонячними навісами не тільки стають все популярнішими, їх розміри також стрімко збільшуються, – зазначила Джульєтта Мутарлье, керівник проекту в компанії Neoen. – Особливо часто ці системи використовуються логістичними центрами і операторами парковок, які залучають клієнтів своїм «зеленим» іміджем, а крім того мають чималий зиск з виробництва енергії, отримуючи таким чином нове джерело доходу».
Сонячний навіс виробляє електроенергію за ціною близько 80-90 євро/МВт-год, в той час як для наземних СЕС цей показник становить всього 50-60 євро/МВт-год. У випадку з автопарком вдається заощаджувати приблизно 30 євро/МВт-год на передачу електрики в мережу.

Ще однією перевагою сонячних навісів є те, що вони не змінюють цільового призначення земельних ділянок, на яких встановлені, що особливо важливо у Франції, де і регулюючі органи, і громадськість особливо чутливо ставляться до питань інтеграції сонячних установок в навколишнє середовище. У компанії зазначають, що в деяких сільських регіонах жителі часто виступають проти будівництва наземних СЕС, але досі ніхто не скаржився на розміщення сонячних панелей на автостоянках.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: