fbpx
Сьогодні
21:41 19 Кві 2019

США дають Україні $900 тисяч на подолання нетерпимості

Фото gettyimages.com

Державний департамент США оголосив конкурс на отримання гранту для підтримки громадянського суспільства в Україні, яке бореться з насильством і нетерпимістю щодо українських активістів і представників меншин.

Про це йдеться в офіційному повідомленні відомства, оприлюдненому в п'ятницю, повідомляє Укрінформ.

"Державний департамент США й Бюро демократії, прав людини і праці оголошує відкритий конкурс для організацій, зацікавлених у поданні заявки на програму, що підтримує громадські організації, які борються з насильством і нетерпимістю щодо активістів в Україні", – зазначається в повідомленні.

Грант передбачає виділення $900 тис. для одного переможця конкурсу, який представить програму дій на 24 місяці та більше, починаючи з вересня нинішнього року.

Як уточнюється в документі, новий проект повинен "допомогти організаціям громадянського суспільства розв'язати проблему зростаючого насильства, злочинів на ґрунті ненависті та соціальної нетерпимості по відношенню до активістів громадянського суспільства й уразливих груп меншин". Серед таких груп називаються етнічні, релігійні меншини, ЛГБТ- спільнота в Україні. Крім того, увага звертається на обмеження проявів екстремізму, що "загрожує розвитку плюралістичної та мирної української демократії".

Аплікантами можуть стати "американські та іноземні неприбуткові/неурядові організації; громадські міжнародні організації; приватні або державні вищі навчальні заклади; некомерційні організації чи підприємства.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: