fbpx
Сьогодні
16:06 19 Кві 2019

Справа ПриватБанку: суд ухвалив ще одне рішення на користь Коломойського

Окружний адміністративний суд міста Києва 18 квітня ухвалив чергове рішення щодо процедури націоналізації "ПриватБанку".

Про це повідомляє прес-служба Національного банку.

За даними прес-служби, суд повністю задовільнив позов підконтрольної колишньому акціонеру "ПриватБанку" Ігорю Коломойському кіпрської компанії Triantal Investments Ltd.

Зокрема, задоволені вимоги позивача у частині скасування рішення Національного банку від 13 грудня 2016, яким визначено перелік пов'язаних з "ПриватБанком" фізичних та юридичних осіб.

Як зазначили в прес-службі, саме це рішення НБУ є одним із основних у процесі виведення у грудні 2016 року неплатоспроможного ПриватБанку з ринку за участі держави. У ході цього процесу було проведено процедуру "bail-in", що полягає в обміні коштів пов'язаних із банком осіб на акції банку із подальшим продажем Міністерству фінансів України.

"Національний банк занепокоєний якістю та результатами розгляду судових справ в Україні, що можуть призвести до втрат коштів платників податків та ризиків для банківської та фінансової стабільності країни. Це може призвести до того, що у пов'язаних з колишніми акціонерами ПриватБанку осіб з'являться підстави для стягнення з банку коштів, що були повернуті державою до капіталу банку у процесі його націоналізації. Рішення суду поки не набрало законної сили та, безумовно, найближчим часом буде оскаржене нами в апеляційному порядку", – зазначив начальник управління претензійно-позовної роботи юридичного департаменту Національного банку Віктор Григорчук.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: