fbpx
Сьогодні
15:41 19 Кві 2019

Сьогодні в Україні можна буде спостерігати унікальний "рожевий Місяць"

Повний місяць 19 квітня 2019 року за місячним календарем припадає на 14 місячний день, формально це відбудеться о 14:12 за київським часом.

Цього дня Місяць буде ближче до Землі, тому природний супутник здаватиметься більшим, ніж зазвичай, повідомляє USA Today.

У виданні зазначають, що повний "рожевий Місяць" досягне свого піку над територією США о 7:12 за київським часом, у п'ятницю – це приблизно о 14:12 за Києвом.

При цьому над територією України схід Місяця відбудеться о 19:32, коли він, правду кажучи, вже не буде повним.

Згідно з Альманахом, до 22 квітня у небі буде видно більш ніж 90% Місяця, наступного повного місяця не буде до "квіткового Місяця" 18 травня.

Американські повір'я пояснюють, що квітневий повний місяць називають "рожевим", тому що в США в цей період з'являється дикий земляний флокс – "одна з перших весняних квітів".

Тобто цього дня супутник Землі не повинен виглядати рожевим. Радше супутник Землі може виглядати жовтим, помаранчевим або червоним, залежно від атмосферних умов. Традиційно від цього повного місяця відраховують дату католицького Великодня – він святкується найближчої неділі після повного місяця, 21 квітня.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: