fbpx
Сьогодні
12:58 19 Кві 2019

Фурса пояснив, чому рішення щодо Приватбанку призведе до дефолту і економічного колапсу

Сергій Фурса

Результату від рішення щодо визнання націоналізації Приватбанку незаконною не буде, бо це рішення суду першої інстанції і воно не вступить у законну силу. Проте, це означає, що судді вже "з дитинства" за Зеленського.

Про це заявив інвестбанкір, спеціаліст відділу продажів боргових цінних паперів Dragon Цапітал Сергій Фурса у коментарі для "Рубрика".

"Наразі люди можуть почати забирати вклади з Приватбанку чи обмінювати гривню на долар. Я не думаю, що для цього наразі є передумови, але це вагомий психологічний чинник. Якщо націоналізація буде визнана незаконною, це призведе до ліквідації Приватбанку", – вважає експерт.

За його словами, це дуже негативне рішення. Якщо воно колись вступить у законну силу, то дуже дорого коштуватиме Україні. По-перше, ми не отримаємо 5,5 млрд доларів, які Коломойський винен платникам податків. До того ж, він стягне ще 2 млрд доларів, про які зараз говорить. По-друге, це призведе до втрати співробітництва з МВФ та іншими кредиторами, тому що націоналізація Приватбанку була важливою реформою в програмі МВФ і загалом у програмі реформ України. Нещодавно навіть у твіттері американського посольства писали, що націоналізація Приватбанку — це дуже важливий крок.

"Тож, зараз визнання націоналізації Приватбанку незаконною призведе до дефолту і економічного колапсу", – підсумовує Фурса.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд Києва визнав націоналізацію ПриватБанка незаконною, задовольнивши позов Коломойського проти Нацбанку та Кабміну. Поки що це лише рішення рішення суду першої інстанції, яке не вступило у силу та буде оскаржене. У НБУ одразу повідомили, що готуються до апеляції, а також звернуться до Кабміну та РНБО через Приватбанк.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: