fbpx
Сьогодні
Відео 16:03 18 Кві 2019

В Іспанії будують розумне місто Elysium City

У Кастільбланко в Іспанії почалося будівництво першого в Європі «розумного» міста – Elysium City. Місто буде побудоване в два окремих етапи.

Перший етап планують завершити в 2023 році, пише euroweeklynews.

Створене колишнім керівником Уолта Діснея Джоном Кора і розроблене Cora Alpha, Elysium City стане першим великим розумним і стійким містом в Європі, спроектованим і побудованим відповідно до 17 Цілей сталого розвитку Організації Об'єднаних Націй. Серед них – чиста енергія, відповідальне споживання, якісна освіта і гендерна рівність.

Він включатиме чотири готелі з казино, аквапарк і тематичний парк в стилі Діснея, швидкісний залізничний вокзал, магазини, ресторани і розважальні центри, 18-лункове поле для гольфу, спортивний стадіон на 40 000 місць, дата-центр та інші міські служби, а також житлові будинки.

Загалом в Elysium City буде до двох тисяч житлових об'єктів. У цих кварталах облаштують зелені зони з велосипедними доріжками і стежками здоров'я, оснастять інтелектуальної вуличної інфраструктурою на сонячних панелях, «розумним» вуличним освітленням і цифровими автобусними зупинками.

На другому етапі, який повинен бути реалізований в 2028 році, з'являться нові готелі, центр верхової їзди і гоночна траса Формули-1. У планах також ввести швидкісний залізничний вокзал.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: