fbpx
Сьогодні
22:05 18 Кві 2019

На Рівненщині з’явився навчальний клас у старому шкільному автобусі

Фото: day.kyiv.ua

На Рівненщині у Привільненській ЗОШ І—ІІІ ступенів вчителі обладнали навчальний клас у старому шкільному автобусі. Це ще радянський ПАЗ, який возив учнів до школи багато років поспіль. 

Про це передає "День".

"Коли село увійшло до об'єднаної територіальної громади, для школи придбали новий транспорт, а колишній автобус тримали про всяк випадок. Здебільшого він був своєрідним «донором» запчастин для нового автобуса, і рано чи пізно його мали б утилізувати", – розповідає Віталій КРАМЧИНСЬКИЙ, директор Привільненської ЗОШ І—ІІІ ступенів.

Але вчителі школи Привільного вирішили подарувати старому транспорту нове, дещо незвичайне життя й обладнали в ньому креативний простір. Педагоги створили проект «Територія свободи», для якого частину фінансування отримали від своєї громади, ще частину — з обласного бюджету і почали своїми силами приводити автобус до ладу.

На початку минулого року автобус відремонтували: забрали усе зайве, зробили нову підлогу та стелю, встановили сидіння й навчальну дошку. Також сюди переселили шкільний «зелений куточок» і обладнали куточок читача. Взимку працювати в автобусі не могли, а щойно потепліло — його розфарбували і почали використовувати для шкільних зібрань, гуртків і навіть для проведення уроків.

«У нас дуже молодий педагогічний колектив. Більше половини наших вчителів — молодь. Саме вони вигадали і реалізували цей проект, — каже директор Привільненської школи. — Учням така ідея теж прийшлася до душі»

Спочатку креативним простором, на який перетворився автобус, користувалися представники учнівського самоврядування, активні школярі, котрі організовували в ньому свої зібрання.

«Ми побачили, що новий імпровізований клас доволі зручний, тому вирішили спробувати провести там урок для першого класу, — продовжує Віталій Крамчинський. — І сидіння, і дошка там уже були, а все інше вчителі могли принести на свій розсуд. На щастя, вимоги Нової української школи вітають такі експерименти. Вчителі мають навчати дітей в ігровій формі, а простір автобуса сприяє цьому значно більше, ніж клас. Після першого уроку читання в автобусі діти були дуже задоволені. До того ж, така зміна навчального класу виявилася корисною, це активізує увагу дітей».

Директор школи запевняє, що загалом ідея з автобусом дала дуже хороший результат і розвивається: «Зараз ми пропонуємо проводити заняття в автобусі і старшим школярам. Це можуть бути і п'ятикласники, і десятикласники — всі, хто втомився від звичної шкільної атмосфери і хоче провести незвичний урок».

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: