fbpx
Сьогодні
14:27 18 Кві 2019

Мінфін подає апеляцію на рішення суду щодо визнання незаконною націоналізацію ПриватБанку

Міністерство фінансів України не погоджується з рішенням Окружного суду Києва за позовом Коломойського, пов'язаного з націоналізацією "Приватбанку", і готується до подачі апеляційної скарги. Про це повідомили в прес-службі Мінфіну.

У міністерстві підкреслили, що рішення про виведення неплатоспроможного "Приватбанку" за участю держави приймалося відповідно до норм чинного законодавства, було підтримано РНБО і Урядом України з метою забезпечення фінансової стабільності та збереження коштів громадян.

"Капітал" Приватбанку "мав негативне значення, і держава стала гарантом виконання всіх зобов'язань перед клієнтами банку і збереження коштів громадян. Прийнявши вимушене рішення про націоналізацію і рекапіталізації" Приватбанку ", держава вклала в цей банк 155 млрд 300 млн грн. Це був складний, але необхідний крок для забезпечення стабільності банківської системи та економіки в цілому ", – відзначили в Мінфіні.

При цьому, як повідомили в Міністерстві фінансів, за останні два роки в банку впроваджені стандарти корпоративного управління, відповідають кращим міжнародним практикам, вдосконалена модель управління ризиками, а також продовжують вводитися інноваційні технологічні рішення.

"Рівень покриття зобов'язань високоліквідними активами дозволяє банку забезпечувати стабільний фінансовий стан, високу платіжну дисципліну і своєчасне виконання вимог перед клієнтами", – резюмували в Мінфіні.

Нагадаємо, 18 квітня Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського до Національного банку України та Кабінету міністрів України про неправомірність націоналізації "ПриватБанку".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: