fbpx
Сьогодні
08:50 17 Кві 2019

Тігіпко став фігурантом справи про викрадення онуків

Український бізнесмен Сергій Тігіпко фігурує в справі про викрадення і вивезення двох онуків з британським громадянством з Великобританії в Україну.

Про це повідомляє BBC Україна.

Суддя постановив, що він допомагав своїй доньці Ганні ігнорувати рішення Високого суду Лондона і залишитися в Києві, хоча суд зобов'язав її повернутися в Лондон, щоб діти могли бачитися зі своїм батьком. Він живе в британській столиці і має громадянство Великої Британії.

Анна Тігіпко заявляє, що чоловік покинув її в 2015 році. За її словами, все, що вона робила з того часу, "було на благо дітей і ні для кого більше". Анна Тігіпко відзначає, що діти щасливі і зараз живуть в Україні.

Суд дійшов висновку, що діти "зазнавали шкоди" через те, що не бачилися з батьком. Суддя дозволив публічно назвати імена Анни і Сергія Тігіпка, так як це може змусити їх повернути дітей в Лондон.

Відзначається, що Анна Тігіпко познайомилася з батьком дітей у 2010 році. Вони одружилися в 2012-му і оселилися в Північному Лондоні, де у пари народилося двоє дочок. Наприкінці 2015 року чоловік Анни Тігіпко оголосив про розірвання шлюбу. Після цього вона залишалася в Лондоні, заснувала там клініку на Харлі-стріт, а також купила за 9 млн фунтів стерлінгів будинок в Хемпстеді, одному з найдорожчих районів столиці. Пізніше Анна Тігіпко зустріла нового чоловіка і вийшла за нього заміж у 2017 році в Україні. У листопаді 2017 року вона поїхала з дітьми до Києва і залишилася там, порушивши угоду з їхнім батьком. Будинок в Хемпстеді Анна Тігіпко продала і відмовилася від клініки. У квітні 2018 року Високий суд ухвалив, що вона повинна повернутися жити в Лондон. Постанови суду вона ігнорувала.

В одній з постанов суддя заявив, що Сергій Тігіпко допомагав дочці і був повністю задоволений "своєю глибокою співучастю". Батько дітей попросив публічно назвати імена їх діда і матері.

У залі суду було сказано, що до того, як дітей відвезли до Києва, вони були в тісних стосунках з батьком, але тепер їх налаштовують проти нього.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: