fbpx
Сьогодні
18:01 16 Кві 2019

Звільнення полонених моряків: Україна звернулась у міжнародний трибунал

Україна подала до міжнародного трибуналу з морського права з проханням вжити тимчасових заходів і зобов'язати Росію звільнити українських моряків і кораблі.

Про це повідомила заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль у Facebook.

"Сьогоднішнє звернення України до міжнародного трибуналу з морського права з проханням вжити тимчасових заходів і зобов'язати Росію звільнити українських моряків і кораблі є лише видимою частиною дипломатичної та правової роботи Міністерства закордонних справ, яка тривала від моменту захоплення наших моряків", – зазначила вона.

Сьогоднішнє звернення України до Міжнародного Трибуналу з морського права з проханням вжити тимчасових заходів і…

Posted by Lana Zerkal on Tuesday, April 16, 2019

На її думку, це новий судовий процес з використанням механізму, передбаченого статтею 290 Конвенції ООН з морського права, який дає можливість отримати швидке рішення від постійно діючого Трибуналу з морського права у Гамбурзі.

"Невідкладність ситуації очевидна з огляду на намір російської влади продовжити строк тримання наших моряків під вартою в Москві", – підкреслила Зеркаль.

При цьому вона наголосила, що для української сторони використання міжнародного права є не елементом публічної дипломатії та політичного піару, а важливим інструментом щоденної роботи із захисту національних інтересів і відновлення справедливості.

Statement of #Ukraine's Foreign Ministry on its Request to the International Tribunal for the Law of the Sea for the…

Posted by Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine on Tuesday, April 16, 2019

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: