fbpx
Сьогодні
17:24 16 Кві 2019

Рідні Ейдера не знають про стан його здоров'я

Родина одного з військовополонених моряків, Андрія Ейдера, досі не має точної інформації про стан його здоров'я та проведені йому операції.

Про це розповіла мачуха матроса – Євгенія Ейдер в ефірі Армія FM.

"На даний момент ми не маємо чіткої медичної документації, яка би повідомила, які медичні операції зроблені та який в нього стан", – сказала Євгенія Ейдер.

При цьому вона наголосила, що слідство дуже обмежує спілкування українських військовополонених моряків із родичами у СІЗО "Лефортово".

"Після переведення в "Лефортово" спілкування дуже сильно обмежене. І так не мали змоги ні говорити по телефону, ні бачитися, — слідство дуже обмежує. Переважно все через адвокатів і консулів. Але до сьогодні ні ми від нього не отримували листів з "Лефортово", ні він — наших", — зазначила Ейдер.

За її словами, на українських військовополонених моряків чинять тиск при передачі їм листів від родичів.

"Від сторонніх людей листи, все ж, передають, а від рідних – кажуть: "Хочете побачити листи від своїх рідних, поводьтеся так, як ми вимагаємо". Тиснуть. Вони кажуть, що є стос листів, напиши, що нам потрібно, або поводься, як нам потрібно, і отримаєш. У перші дні нам говорили, що ми повинні чітко ставити запитання, а Андрій має чітко відповідати на них", – пояснила жінка.

Водночас вона уточнила, що поки Андрія утримували в московському СІЗО "Матроська тиша", була можливість "ставити якісь питання, листуватися хоч раз на тиждень". А також розповіла про те, як відбувається спілкування з батьками інших військовополонених моряків.

"Спілкуємося постійно. В нас є чат у Viber, ми обговорюємо будь-які речі. Про хлопців ми всі знаємо. І зараз батьки поїхали на судилище до Москви, постійно інформують про перебіг подій", – додала Євгенія Ейдер.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: