fbpx
Сьогодні
14:49 16 Кві 2019

Прорив: Швейцарський стартап розробив акумулятор для електромобілів з 1000 км запасу ходу

Швейцарський стартап Innolith розробив акумуляторну батарею, яка забезпечать запас ходу електромобілів до 1000 км.

Новинка з неорганічним негорючим електролітом(Inorganic Battery Technology) має енергетичну щільність 1000 Вт-год/кг, що вчетверо перевершує актуальний показник у серійних електромобілях, передає ecotown.

Крім високої енергетичної щільності, яка дозволяє виготовляти більш компактні, легкі і в той же час «ємні» акумулятори, нова технологія суттєво знижує собівартість батарей завдяки відмові від дорогих матеріалів.

До того ж неорганічний електроліт на відміну від органічного не схильний до займання. Відповідно, під час аварії електромобіль з батареєю Innolith не буде палати, як свічка. Батареї з негорючим електролітом зможуть витримувати до 55,000 повних циклів заряду/розряду, що за даними виробника на порядки вище, ніж у існуючих аналогів.

Перша модель батареї Grid-Scale Power Battery, виготовлена за цією технологією, вже працює в електромережі американської компанії PJM в якості резервного та балансуючого джерела енергії GridBanks, зібраного у звичайному вантажному контейнері.

Innolith запустить пілотне виробництво своїх батарей у Німеччині, після чого збирається ліцензувати технологію найбільшим виробникам батарей електромобілів. Як зазначають у компанії, на запуск серійного виробництва батарей нового типу знадобиться 3-5 років.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: