fbpx
Сьогодні
Фото 08:41 16 Кві 2019

Пожежу у Нотр-Дамі загасили, основу Собору вдалося зберегти

Фото Reuters

Офіційний представник паризьких пожежних Габріель Плюс заявив, що рятувальникам вдалося загасити пожежу в соборі Паризької Богоматері.

Про це повідомляє Le Figaro.

"Загоряння погашено. Ми продовжимо стежити за рештою осередків і охолоджувати гарячі конструкції, в тому числі несучі, щоб горіння не поновилося", – заявив Плюс.

15 квітня в соборі Нотр-Дам у Парижі спалахнула пожежа. В результаті зруйновано шпиль і дах собору.

Пожежа у Нотр-Дамі

Рятувальники повідомили, що конструкцію собору вдалося врятувати від повного руйнування. Також вціліли цінні реліквії, які зберігаються в соборі.

Представник Собору Андре Фінно заявив, що пожежа не загрожує численним реліквіям, які зберігаються всередині.

За словами Фінно, усі священні предмети перебувають у ризниці, їм нічого не загрожує. Серед найбільш відомих реліквій Собору – терновий вінець Ісуса Христа, викуплений королем Людовіком Святим у XІІІ столітті у Венеції.

Пожежа у Нотр-Дамі

Фото Reuters

Пожежа у Нотр-Дамі

Пожежа у Нотр-Дамі

Фото Reuters

Нотр-Дам пожар

Нотр-Дам пожар

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що "найгіршого вдалося уникнути".

Через пожежу в історичній споруді президент Франції Еммануель Макрон скасував свій виступ і приїхав до місця події. Він повідомив про початок збору коштів для відновлення будівлі.

Зазначається, що президент Франції Еммануель Макрон похвалив рятувальників за їх роботу. "Завдяки їхній хоробрості найгіршого вдалося уникнути", – заявив він.

Нотр-Дам

Пожежа у Нотр-Дамі

Пожежа у Нотр-Дамі

Макрон також пообіцяв, що Собор Паризької Богоматері буде відновлено. "Ми всі разом відновимо цей собор", – сказав фрнцузький президент журналістам.

Поки тривало гасіння пожежі, парижани та гості міста молилися та співали "Аве Марія" біля Собору.

Собор Нотр-Дам або собор Паризької Богоматері – один із символів французької столиці. 850-річний собор є об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і однією з найвідоміших туристичних визначних пам'яток в світі. У соборі зберігаються безліч творів мистецтва.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: