fbpx
Сьогодні
21:06 16 Кві 2019

Порошенко заявив, що "нормандська четвірка" домовиться про виведення військ РФ. У Кремлі вже прокоментували

Президент та кандидат на цю посаду Петро Порошенко стверджує, що у травні або червні 2019 року має відбутись саміт нормандського формату, який вирішить питання виведення російських військ з України.

Про це він сказав у вівторок в ефірі телеканалу "112 Україна", передает УП.

"Уже в травні місяці або на початку червня будуть підписані документи нормандського формату, де буде передбачено виведення російських військ з української території, виведення важкої техніки і артилерії, роззброєння незаконних збройних формувань і прийняття рішення щодо введення блакитних шоломів ООН", – сказав президент.

Він зазначив, що зустріч, на яку запросять президента Росії Володимира Путіна, може відбутись в День висадки союзників у Нормандії (6 червня – УП).

"І у нас є чітка програма, що ми зробимо, щоб нарешті на багатостраждальну землю України прийшов мир", – стверджує Порошенко.

Він додав, що раніше таку угоду не уклали, бо "Путін дуже чекав, що в Україні буде обрано іншого президента".

Крім того, за словами Порошенка, 18 квітня буде оголошене великоднє припинення вогню.

При цьому прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков не підтвердив інформацію про участь Володимира Путіна в червні в Нормандії в заходах, присвячених святкуванню 75-річчя висадки учасників військ антигітлерівської коаліції.

Про це повідомляє російський "Інтерфакс".

"Поки немає", – сказав він, відповідаючи на питання, чи є в графіку президента РФ поїздка в цей час до Нормандії.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: