fbpx
Сьогодні
16:05 16 Кві 2019

Київ увійшов до топ-35 найбільших стартап-міст світу

StartupBlink оновив інтерактивну світову стартап-мапу. Київ зайняв 34 місце з 1000+ міст, а Україна – 31 серед 100+ країн. Далі серед українських міст йдуть Одеса (235 місце), Львів (299), Харків (435) та Дніпро (561).

У столиці нарахували 321 стартап. У попередньому рейтингу Київ займав 63 місце і піднявся відразу на 29 позицій. Київ випередив такі великі екосистеми, як Гельсінкі, Мюнхен, Шеньчжень та Дублін.

Україна піднялася на 4 позиції й зайняла 31 місце. Це перше велике оновлення мапи з 2017 року. Партнером StartupBlink в Україні виступив інноваційний парк UNIT.City.

 «Два роки тому ми поставили перед собою мету – допомогти Києву потрапити в топ-20 стартап-міст світу. Ідея здавалася настільки ж утопічною, як Україні потрапити в G20. В Україні відбувається багато цікавого, але ми надто скромні. У січні ми презентували гайд по українській tech-екосистемі. І ця робота допомогла нам добре представити Україну та просунути Київ в 35 топових екосистем світу (з 1000). Це чудова новина та показник роботи всієї спільноти», – розповів Макс Яковер, CEO та керівний партнер UNIT.City.

Київ увійшов до топ-35 найбільших стартап-міст світу

Київ увійшов до топ-35 найбільших стартап-міст світу

Що в світі

Глобально – без змін. Серед міст перші три місця як і раніше утримують Сан-Франциско, Нью-Йорк та Лондон. Серед країн – США, Великобританія та Канада.

Мапа StartupBlink створена на основі Google Maps. Всього на ній відзначені понад 62 тисячі стартапів. У базі зібрані дані з AngelList, Swissstartups.org, Elance.com й інших платформ. Карта дозволяє фільтрувати стартапи по галузям та місцем розташування, а акселератори – за кількістю грошей, які пропонуються стартапам, та по регіонам. Також на StartupBlink можна знайти координати потрібних людей, фрілансерів й навіть вакансії.

Київ увійшов до топ-35 найбільших стартап-міст світу

Київ увійшов до топ-35 найбільших стартап-міст світу

Методологія

Згідно StartupBlink – позиція країни в рейтингу залежить від кількості проектів, їхньої якості та бізнес-середовища стартап-екосистеми. Позиція міста – від того, наскільки сильна екосистема та заснована на власному алгоритмі авторів звіту. Додавати стартапи та організації можна самостійно та безкоштовно, але всі проходять обов'язкову верифікацію.

Про UNIT.City

UNIT.City – перший інноваційний парк в Україні. Місце, де створюється екосистема та інфраструктура для розвитку бізнесу в сфері високих технологій й креативних індустрій. Мета парку – стати центром інновацій та точкою входу в Україну для інвесторів, партнерів та нових технологій з усього світу. Місцем, де концентрація компаній, стартапів, окремих фахівців, дослідницьких лабораторій дає умови для того, щоб бізнеси в межах парку зростали швидше, ніж поза ним.

Резиденти UNIT.City отримують тут: зустрічі з інвесторами, консультації, доступ до акселеративних і менторських програм, можливості для створення прототипів продуктів у лабораторіях, налагоджену інфраструктуру для роботи і життя.

Головний інвестор – Василь Хмельницький, засновник інвестиційної групи UFuture.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: