fbpx
Сьогодні
08:45 15 Кві 2019

Аваков заявив, що політична конкуренція вийшла за межу здорового глузду

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав кандидатів у президенти України не переходити за "червоні лінії".

Про це Арсен Аваков написав у Facebook.

"Всі настільки захопилися баталією, що, схоже, вже забули, заради чого введений сам механізм виборчого суперництва. Але ж все просто: вибори – це суспільний договір про регулярну коректну демократичну процедуру, що забезпечує визначення домінуючої точки зору більшості", – написав Аваков.

Міністр зазначив, що деякі спроби отримати голоси "рвуть країну на частини", оскільки люди забувають про наслідки своїх вчинків і публічних закликів.

"Пропагандисти, в патетику своєї агітаційної риторики, заявляють про те, що якщо не переможе їхня точка зору, то Україна загине. У бік йде мудрість, порядність і доброта – на порядок денний виходить ненависть" – написав глава МВС.

На його думку, жодне керівне крісло не варте того, щоб "розміняти його на атмосферу взаємної ненависті в суспільстві".

"Політична конкуренція вийшла за межу здорового глузду, питання про вибір чергового – я підкреслюю – чергового президента підміняється боротьбою "абсолютного зла" з "абсолютним добром". Це дуже погана, небезпечна і руйнівна підміна понять", – вважає Аваков.

"Демонізація противника, боротьба на приниження, знищення і нинішній рівень поляризації суспільства абсолютно неприпустимі! Пора дуже ясно відчути цю небезпечну межу й зупинитися" – закликав міністр.

Аваков підкреслив, що президент є топ-менеджером, а не "вершителем доль". Він працює поряд із парламентом, урядом та іншими державними інститутами, кожен із яких має свої повноваження та сферу відповідальності.

"Жоден президент чи політик в Україні не зможе зайти за червоні лінії, які окреслило сучасне українське суспільство", – написав глава МВС.

Він пояснив, що червоні лінії – це, перш за все, територіальна цілісність України, питання повернення окупованих територій Донбасу й анексованого Криму, подальша їхня реінтеграція; орієнтація на європейську і євроатлантичну інтеграцію; економічна незалежність від РФ і неприпустимість будь-яких поступок агресору; повага до громадянських свобод, безпека і необхідність гідного матеріального рівня життя громадян.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: