fbpx
Сьогодні
Фото 09:47 14 Кві 2019

У метро Лондона встановили автомат, який видає оповідання відомих письменників

У лондонському метро встановили автомат, який роздає безкоштовно короткі оповідання відомих письменників.  Це історії довжиною одна, три або п'ять хвилин (на одну поїздку).

Про це повідомляє видання The Guardian.

Автомати з'явилися на станції метро Кеннері Ворф. В ньому можна придбати короткі історії на одну поїздку від Вірджинії Вульф, Чарльза Діккенса і Льюїса Керролла, а також короткі детективи.

автомат роздає оповідання

Також повідомляється, що автомат встановили з ініціативи місцевої влади після дослідження, яке показало, що 36% мешканців міста не дочитали навіть одну книжку за рік через брак часу, а 70% опитаних воліли б почитати хорошу книжку по дорозі на роботу або додому.

автомат роздає оповідання

автомат роздає оповідання

Як відомо, це вже не перший подібний експеримент з автоматами. Ще в 1937 році засновник видавництва Penguin Аллен Лейн встановив такий апарат з книжками на вокзалі Чарінг-Кросс, що викликало шок у його більш консервативних колег по цеху. Декілька років тому ідею книжкових автоматів відродила і розкрутила французька компанія Short Édition. Автомати можна знайти в різних частинах Франції та США.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: