fbpx
Сьогодні
22:54 14 Кві 2019

Порошенко впевнений, що Росія звільнить українських полонених після другого туру виборів

Президент України Петро Порошенко впевнений, що після другого туру президентських виборів Росія звільнить українських заручників.

Про це він заявив в своєму інтерв'ю телеканалу Україна.

"Ми твердо підкреслили, що відразу після завершення другого туру виборів ми збережемо нормандський формат на найвищому рівні. І повинен бути забезпечений прорив і щодо звільнення заручників – тут я не маю жодних сумнівів, що це станеться відразу після виборів в короткий термін", – сказав він.

Він також зазначив, що припинення вогню на Донбасі має розпочатися 18 квітня і що Україна має всі інструменти для його забезпечення.

За його словами, потрібно почати імплементувати пакет Мінських домовленостей з безпеки "включаючи виведення іноземних військ, виведення важкої техніки і артилерії, контроль над неконтрольованим ділянкою кордону і прогрес щодо "блакитних шоломів".

Зазначимо, що Порошенко заявив, що не проводить зустрічей з кумом Путіна, главою політради "Опозиційної платформи – За Життя" Віктором Медведчуком. Таку заяву він зробив на НСК Олімпійський у відповідь на запитання журналіста Української правди.

"Чи є в когось сумніви в тому, що Путін – ворог, напав на нашу державу, вбиває українців. … Віктор Медведчук де-факто є представником Путіна, а не України. Він не представляє президента України і не буде представляти. Єдина функція у пана Медведчука була – звільненя наших військовополонених і заручників", – зазначив Порошенко.

"Зараз, коли цей процес [звільнення заручників – ред.] зупинено, зупинено і зустрічі", – заявив Порошенко.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: