fbpx
Сьогодні
16:46 14 Кві 2019

Нове міжфракційне об'єднання "На часі" у Верховній Раді буде домагатися прийняття антитютюнових законів

Олена Сотник / Фото samopomich.ua

У Верховній Раді створене нове міжфракційне об'єднання "На часі", яке буде домагатися прийняття антитютюнових законів, що мають повернути тенденцію до зменшення кількості курців.

Про це заявила голова об'єднання, народний депутат Олена Сотник під час прес-конференції 12 квітня в ІА "УНІАН", передає Рубрика.

"Останні нецінові законодавчі обмеження стосовно куріння були прийняті ще в 2012 році: заборона на куріння в ресторанах, заборона реклами сигарет, медичні попередження про шкоду куріння на пачках. У цьому скликанні подавалися радикальні позитивні законопроекти, але вони застрягли – в комітеті податкової політики, в профільному комітеті. І ми чуємо цифри – динаміки по зменшенню немає, а реклама, розкладка і маркетинг стимулюють паління серед дітей та неповнолітніх. Три року тому у Верховній Раді з'явився законопроект – №4030а. Він отримав схвальну оцінку від МОЗ, ВООЗ і повністю відповідають вимогам Рамкової конвенції ВООЗ із боротьби проти тютюну та євроінтеграційним зобов'язанням. Там про заборону видимого розміщення сигарет у місцях продажу, збільшення кількості вільних від тютюнового диму громадських місць, нові заходи впливу та контролю – зокрема, повторні перевірки за скаргами про порушення прав споживачів. Проте він з 2016 року так і не був розглянутий навіть у першому читанні. Тобто реальної можливості його прийняття немає", – розповіла Олена Сотник.

За її словами, у парламенті чомусь вважають, що питання здоров'я дітей та збереження довкілля зараз розглядати недоречно через складну політичну та економічну ситуацію в державі.

"Тому ми разом із 10 колегами-депутатами з різних фракцій вирішили створити міжфракційне депутатське об'єднання "На часі", щоб прийняти важливі законодавчі ініціативи для людей і про людей. Тобто всього нас 11 – це число футбольної команди. Ми віримо, що командна гра допоможе здобути перемоги на законодавчому полі", – відзначила депутат.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: