fbpx
Сьогодні
18:28 14 Кві 2019

МОЗ повністю підтримує антитютюнові законодавчі ініціативи

Міністерство охорони здоров'я повністю підтримує законодавчі ініціативи, які сприятимуть зменшенню вживання тютюну. Більше того, включив антитютюнові законопроекти до пріоритетних законопроектів міністерства. У тому числі зменшенню маркетингової привабливості та цінової доступності тютюнових виробів.

Про це розповів генеральний директор Директорату громадського здоров'я МОЗ України Андрій Скіпальський на прес-конференції в ІА "УНІАН", передає Рубрика.

За його словами, Україна як підписант Рамкової конвенції ВООЗ з боротьби проти тютюну визнає, що повна заборона на рекламу, стимулювання продажу й спонсорство призводить до скорочення споживання тютюнових виробів.

"Контроль над тютюном є основною з 10 необхідних стратегій ВООЗ зі зменшення смертності і підвищення якості життя", – наголосив Скіпальський.

Також Скіпальський відзначив, що дуже радий створенню новому депутатському об'єднанню "На часі".

"Так ми зможемо нарешті ввести контроль над тютюном в дискурс парламенту", – зазначив він.

Раніше повідомлялося, що нове міжфракційне об'єднання "На часі" у Верховній Раді буде домагатися прийняття антитютюнових законів.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: