fbpx
Сьогодні
11:33 13 Кві 2019

В Австрії випробували безпілотне авіатаксі

Фото Reuters

На стадіоні Generali Arena в Відні відбулася перша публічна демонстрація безпілотного літаючого таксі EHang 216.

Австрію вибрали для тестів, оскільки компанія EHang уклала стратегічне партнерство з китайсько-австрійською аерокосмічною компанією FACC, повідомляє Reuters.

Це були перші випробування апарату в Європі. При цьому в Китаї, на батьківщині EHang, машини цієї моделі вже здійснили цілу серію тестових польотів, налітавши в цілому 7000 годин, з яких 2000 пройшли в пілотованому режимі

За словами генерального директора FACC Роберта Махтлінгера, безпілотник може літати зі швидкістю до 150 км на годину протягом майже півгодини. "Він може проїхати від 50 до 70 кілометрів залежно від корисного навантаження", – сказав Махтлінгер.

Пасажирський салон невеликий, з простором для ніг, яке високі пасажири можуть знайти менш ніж адекватним, повідомив Reuters австрійський фотограф, який взяв участь в демонстраційному польоті.

Офіційно EHang 216 запустять у масове виробництво в 2020 році. FACC повідомляє, що вона вже отримала кілька тисяч замовлень на безпілотник вартістю 300 000 євро ($ 336 000).

"Технічно … міська мобільність, політ без пілота можливий, це не мрія, вона існує. Що заважає нам збільшити обсяги, так це регулювання", – сказав Махтлінгер. Майбутня правова база для автономних літальних апаратів повинна регулювати зв'язок з іншими літаками і вертольотами і забезпечувати правила дорожнього руху.

Як заявив на випробуваннях міністр транспорту країни Норберт Хофер, Австрія підтримує міжнародні зусилля по швидкому встановленню необхідного регулювання.

"Я сподіваюся, що Австрія стане місцем, де будуть побудовані тисячі таких безпілотників, таких повітряних таксі, і я сподіваюся, що дуже скоро ми побачимо багато таких повітряних таксі в небі", – сказав Хофер.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: