fbpx
Сьогодні
11:51 13 Кві 2019

Перший в Україні Банк грудного молока з'явився в столиці

Фото prensalibre.com

У Перинатальному центрі м.Києва з'явився перший в України Банк грудного молока.

Про це заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, повідомляє Рубрика з посиланням на прес-службу Київради.

У Банку грудного молока донорське молоко збирається, досліджується, обробляється і роздається дітям, які мають в цьому потребу за призначенням лікаря. Увесь процес ретельно контролюється на кожному етапі: від обстеження жінок-донорів, досліджень молока, пастеризації, яка гарантує мікробіологічну безпеку і збереження максимальної харчової цінності, та закінчуючи дотриманням умов зберігання, йдеться у повідомленні.

"Згідно з міжнародними дослідженнями, завдяки грудному молоку виживаність передчасно народжених дітей збільшується у 8 разів, тривалість перебування в умовах стаціонару – у 2 рази. Також зменшується необхідність застосування медикаментів", – зазначив Поворозник.

У прес-службі наголошують, що діти, які вживають донорське грудне молоко замість суміші, з меншою ймовірністю страждають на небезпечні хвороби (некротичний ентероколіт, сепсис, ретинопатію), зменшується ризик непереносимості коров'ячого білка, затримки спорожнення шлунку тощо. Доведено, що діти, які на початку життя отримують донорське молоко, а не штучну суміш, мають кращі показники імунітету, стану кишково-шлункової системи, нервової системи та навіть інтелекту.

"Саме зважаючи на ці дані було прийнято рішення про відкриття першого столичного Банку грудного молока на базі Перинатального центру м. Києва, в якому народжується близько 80% усіх недоношених маленьких киян з критично низькою масою тіла", – заявив перший заступник мера.

Скористатися Банком грудного молока можуть пацієнти стаціонару Перинатального центру, а також інших лікувальних закладів міста за призначенням лікаря-неонатолога, йдеться у повідомленні.

"За час роботи Банку грудного молока (із 1 березня 2019 року) зібрано, досліджено та оброблено близько 40 л грудного молока. Понад 20 малюків вже отримали донорське молоко. За спостереженнями лікарів, ці діточки набагато краще набирають вагу, їхній стан швидше стабілізується у порівнянні з ситуаціями вживання суміші", – зазначив Поворозник.

Також він повідомив, що на створення Банку грудного молока в Перинатальному центрі м. Києва з міського бюджету витрачено 9 млн грн.

"Отримання грудного молока для родин малюків, які його потребують, абсолютно безкоштовне!", – наголосив перший заступник голови КМДА.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: