fbpx
Сьогодні
18:47 12 Кві 2019

У Росії заочно заарештували Гриценка

Басманний суд Москви заочно заарештував українського політика, лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка.

Про це повідомила прес-секретар суду Юнона Царьова, передає ТАСС.

"Постановою Басманного районного суду Москви задоволено клопотання слідчих органів про обрання щодо обвинуваченого Гриценка заочного запобіжного заходу у вигляді взяття під варту", – сказала вона.

Представник суду зазначила, що запобіжний захід почне рахуватися з моменту його екстрадиції в Росію або з моменту його затримання на території РФ.

Слідком РФ оголосив у розшук українського політика Анатолія Гриценка.

У 2018 році відносно Гриценка російські слідчі порушили кримінальну справу за ч. 2 ст. 205.2 КК РФ (публічні заклики до здійснення терористичної діяльності).

У грудні 2017 року СК РФ завів справу стосовно Гриценка за аналогічною статтею.

СК РФ стверджує, що Гриценко у 2014 році під час прямої трансляції телекомпанії Студія 1+1 нібито виступив з публічним закликом до здійснення "терористичної діяльності на території РФ шляхом підриву залізничних поїздів".

Другий епізод пов'язаний нібито з закликами Гриценка в ефірі телеканалу 112 Україна 2 липня 2017 року до "здійснення терористичної діяльності на території Москви і Таганрога".

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: