fbpx
Сьогодні
20:08 12 Кві 2019

Кожен має право безперешкодно зайти в реанімацію 24/7, - Супрун

Відвідувачі будь-якого віку мають право вільно перебувати поруч із пацієнтами у відділеннях інтенсивної терапії 24/7.

Про це очільниця МОЗ Уляна Супрун повідомила у Facebook.

Супрун зазначила, що закриті реанімації (відділення інтенсивної терапії) — "пережитки совєцького союзу", з якими досі стикаються близькі пацієнтів в лікарнях. Хоча вільний доступ до реанімацій дозволений наказом МОЗ України №592 вже 3 роки.

"Насправді відкритими відділення інтенсивної терапії є лише в одному з п'яти випадків. Натомість кожному десятому довелося виборювати право на вхід. Але питання доступу не пов'язані з корупційними складовими: лише у 4% від родичів вимагали хабара", – додала вона.

Якщо вас не пускають до реанімації, треба зробити наступне:

  • Не конфліктуйте, не погрожуйте, не нападайте. Якщо ви будете діяти агресивно, лікар має право викликати поліцію.
  • Спокійно поясніть черговому лікарю чи завідувачу відділенням, що він порушує Наказ №592 від 15.06.2016 Міністерства охорони здоров'я України.
  • У разі категоричної відмови зверніться до головного лікаря з письмовою заявою, зареєструвавши її у секретаря. Головний лікар має відреагувати на вашу заяву протягом 24 годин з моменту її реєстрації за умови, що він перебуває на робочому місці.
  • Якщо головний лікар теж відмовив – зверніться до департаменту (управління) охорони здоров'я регіональної адміністрації, вказавши місто, назву лікарні та прізвище головного лікаря.

Детальніше про доступ до реанімацій можна прочитати на сайті МОЗу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: