fbpx
Сьогодні
11:12 12 Кві 2019

Естонія не пустила російський вітрильник з курсантами з окупованого Криму

Фото: news.un.org

Естонія заборонила вхід в свої територіальні води російському вітрильнику "Сєдов", оскільки на його борту знаходяться курсанти Керченського державного морського технологічного університету, розташованого в окупованого Росією Криму.

Про це повідомляє УНН з посиланням на Err.

Згідно з інформацією видання, про це повідомили в Міністерстві закордонних справ Естонії.

"Навчальне судно "Сєдов" не отримало дозволу на вхід в територіальні води Естонії, оскільки, за нашими даними, на його борту знаходяться курсанти Керченського державного морського технологічного університету з окупованого Криму", – зазначено в коментарі.

За оцінкою МЗС, допуск судна в Естонію суперечив би політиці невизнання анексії Криму.

"Естонія не визнає незаконну анексію Криму і, за нашою оцінкою, видача дозволу навчальному судну суперечила б політиці невизнання анексії Криму", – додали в міністерстві.

Захід "Сєдова" в естонські води був запланований на 13-14 квітня – за кілька днів до візиту президента Естонії Керсті Кальюлайд в Москву. Про невидачу вітрильнику відповідного дозволу стало відомо напередодні. Посольство Росії в Таллінні назвало цю заборону "недружнім актом".

У свою чергу, генеральний директор відділу політики МЗС Естонії Лембіт Уйбо заявив, що пов'язувати це з майбутнім візитом президента не доречно. "Не секрет, що між Естонією і Росією є принципові розбіжності. Одне з них, і, мабуть, саме рельєфне – це ставлення до подій навколо України і до незаконної окупації Криму. Припускати, що Естонія буде відхилятися від лінії поведінки, особливо від цієї рельєфною її частини, було б передчасно. І пов'язувати це з майбутнім візитом президента не доречно ", – сказав Уйбо.

Відзначимо, що в середині березня 2019 року Департамент зовнішньої розвідки Естонії в своєму щорічнику зазначив, що цивільні судна Росії все частіше виконують завдання російської розвідки. Крім того, за оцінкою департаменту, цивільні судна, в тому числі великі вітрильники, займаються пропагандистською діяльністю.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: