fbpx
Сьогодні
16:00 11 Кві 2019

Вищий антикорупційний суд України офіційно запрацював

Вищий антикорупційний суд України приступив до роботи, його судді склали присягу.

Запуск ВАСУ відбувся за участю президента Петра Порошенка.

"Довгих 3 роки ми йшли до цього дня", – сказав він на врочистостях.

"До конкурсних процедур ми залучили висококваліфікованих міжнародних експертів – колишніх суддів та прокурорів з Великої Британії, Канади, Данії, Литви, Македонії", – додав глава держави.

"І для мене особисто цей конкурс став справжнім проривом. 7 місяців ішов відбір, кілька сотень кандидатів – суддів, науковців, адвокатів – безпрецедентна відкритість! 6 членів міжнародної ради експертів!", – заявив Порошенко

Він зазначив, що 38 нових суддів приступають до виконання обов'язків "в абсолютно новому суді".

Довгоочікувана для України подія – запуск Вищого антикорупційного суду України. Ми 3 роки до цього йшли. До конкурсних процедур залучили висококваліфікованих міжнародних експертів – колишніх суддів та прокурорів з Великої Британії, Канади, Данії, Литви, Македонії. І особисто для мене цей конкурс став справжнім проривом.І сьогодні 38 нових суддів приступають до виконання обов'язків у новому суді. У них є важелі та інструменти, щоб бути успішними, – судовою реформою їм надана незалежність від законодавчої та виконавчої гілок влади, і від Президента також. Дякую кожному, хто повірив у реформу і цей суд, і почав писати нову історію та будувати нову систему, керуючись європейськими стандартами та цінностями.

Posted by Петро Порошенко on Thursday, April 11, 2019

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: