fbpx
Сьогодні
19:01 11 Кві 2019

Волкер назвав перший тур виборів в Україні успішним та дав настанови від США

США вітають український народ з успішним проведенням першого туру виборів Президента та бажають успіхів у проведенні другого туру президентських виборів та парламентських восени.

Про це заявив спецпредставник Державного департаменту США Курт Волкер у відеозверненні під час 12-го Київського безпекового форуму, передає УНН.

"Останні 5 років були для України винятково складними. Йдеться не лише про те, що Росія незаконно анексувала Крим, не лише про війну на Донбасі, але й про політичні та економічні виклики. Це — дуже важкі часи", — сказав Волкер.

Водночас він заявив, що США надихає те, як українці відповіли на ці виклики, розбудовуючи міцну і об'єднавчу національну ідентичність, яка націлена на нові реформи та остаточну інтеграцію в Євроатлантичні структури.

"США твердо підтримують Україну на цьому шляху. Ми вітаємо український народ з успішним проведенням першого туру виборів Президента. Бажаємо вам успіхів у проведенні другого туру президентських виборів та парламентських восени. Традиційно Сполучені Штати не висловлюють підтримки жодному з кандидатів на жодних виборах, втім виступають за дотримання принципів", — сказав спецпредставник.

З його слів, США твердо підтримують Україну в розвитку демократії, в економічних реформах, у боротьбі проти корупції та розбудові сильної суверенної безпечної держави, яка несе захист для українського народу.

"На наше чітке переконання, Мінські домовленності мають бути повністю реалізовані. Досі Росія не виявила бажання це зробити. Але ми й далі готові до участі, до того, щоб зробити все можливе для сприяння переговорам, введення миротворців, щоб допомогти мешканцям сходу України повернутись до мирного життя", — заявив він.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: