У Раді почались переговори про коаліцію Зеленського, – ЗМІ

Під Зеленського можуть сформувати нову більшість у Раді

У Верховній раді України почалися переговори про створення коаліції під можливого переможця президентських виборів 2019 Володимира Зеленського. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна.

Зокрема, в близькому оточенні чинного президента Петра Порошенка запевнили, що Ігор Коломойський, з яким пов'язують Зеленського, вже веде з депутатами з різних фракцій переговори про формування нової більшості. За словами нардепа з БПП Олександра Черненка, депутати з президентської фракції, які орієнтуються на Коломойського, давно вийшли з неї.

Зазначимо, у перший парламентський день після першого туру виборів у Раді створили міжфракційне об'єднання "За наступного президента України Зеленського В. О.". Однак на сьогодні в ньому значиться лише колишній учасник "Укропа" Віталій Купрій.

В коментарі він розповів, що всього до об'єднання планується залучити до десятка осіб, у тому числі з лав БПП, "Народного фронту", і, можливо, "Самопомічі".

"Депутати з БПП і НФ бояться, щоб зараз не озвучували їх імена, і щоб вони не потрапили під переслідування. Оскільки ще місяць Порошенко буде контролювати і ГПУ і СБУ", – пояснив Купрій.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Свіжі дописи

  • Новини

Укроборонпром масштабує виробництво артснарядів та мінометних мін

Підприємства "Укроборонпрому" масштабують виробництво артснарядів та мінометних мін, а також поступово переходять до виготовлення боєприпасів… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Данія виділила €33,5 млн на гуманітарну допомогу та захист для найбільш вразливих груп українців

Уряд Данії виділяє 250 млн данських крон (33,5 млн євро) на термінові базові потреби найвразливіших… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Сили ППО знищила дві ворожі ракети на Одещині

Українські військові у вівторок, 7 травня, знищили дві керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69 у небі над… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Міжнародні резерви України у квітні знизилися до $42,4 млрд: причини

Міжнародні резерви України станом на 1 травня 2024 року, за попередніми даними, становили 42,4 млрд доларів… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Білорусь, слідом за рф, оголосила про раптову перевірку носіїв ядерної зброї

Відповідно до розпорядження Олександра Лукашенка, військові Білорусі проводять перевірку засобів-носіїв тактичної ядерної зброї (ТЯЗ). Про… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Шмигаль повідомив, що уряд підтримав законопроєкт ратифікації угоди про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль поінформував, що Кабінет Міністрів підтримав законопроєкт про ратифікацію угоди про вільну торгівлю… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.